Een platform kan gezien worden als een online werkomgeving. Net als op een fysieke werkomgeving, kom je mensen tegen bij de koffieautomaat, heb je een werkplek en vergaderruimtes. Een architect ontwerpt een gebouw om aan deze eisen te voldoen, maar kan het eenmaal gebouwd niet meer aanpassen. Online heb je wel deze mogelijkheid en kun je dus je ideale werkplek inrichten. Zo kun je zorgen dat mensen meer gaan bijdragen en betrokken voelen. Maar waar moet je op letten en hoe ziet het ideale platform er dan uit?
In de training “Community platform evaluatie & inrichting” ga je met behulp van community kaarten je eigen platform evalueren. Hierbij ontdek je precies welke elementen jouw platform mist en hoe je binnen je huidige platform deze kunt toevoegen. Met concrete voorbeelden van andere platformen, leer je hoe andere dezelfde problemen hebben opgelost. Een goed ingericht platform kan werk uit handen nemen en zorgt voor een hogere kwaliteit en kwantiteit van bijdrages. Zo haal je het meeste uit je community!
Na afloop van de training:
Voor wie
Als je betrokken bent bij het managen, bouwen of opzetten van een (community) platform is deze training voor jou. Als community managers leer je de principes van crowdsourcing en user experience design in te zetten op jouw platform. Als crowdsourcing platform leer je hoe je “crowd” veranderd in een community, voor meer en kwalitatieve bijdrages. Als UX designer leer je precies welke elementen je op je platform moet hebben voor een succesvolle community. Zo combineren we de principes van 3 werelden voor succesvolle community’s.
Het programma is onder voorbehoud en kan gebaseerd op de wensen van de deelnemers aangepast worden.
De training heeft als uitvalsbasis de Lichttoren bij Igluu. Tegenover is een parkeergarage waarvoor een uitrijkaart voor geregeld kan worden. Het ligt op 10 minuten loop afstand van Eindhoven station.
Het programma is onder voorbehoudt en kan gebaseerd op de wensen van de deelnemers aangepast worden.
Simon à Campo is een community designer, een overlap tussen Community Management en User Experience Design. Hij deed twee jaar lang onderzoek naar hoe crowdsourcing platformen verbeterd kunnen worden door community design toe te passen in zijn master Industrial Design. Hierover publiceert hij zijn vindingen en zijn de 26 richtlijnen ontstaan. Nu wil hij zijn kennis delen en dat leidde tot het opzetten van het bedrijf Acamponie. Zo adviseert hij bedrijven met crowdsourcing en community platformen hoe deze te verbeteren. Hij is uitgeroepen als Young Achiever door de Crowdsourcingweek, is deel van de T500 door The Next Web en deel van Nederlands 25 Next Digital Leaders door PwC. Hij is als het ware opgegroeid in de community van jongleurs, waar hij ook veel voor heeft terug gedaan door festivals te organiseren en aanstormend talent een podium te bieden op het NK Jongleren. Wetende hoeveel inspiratie en motivatie een community kan geven, is zijn missie om nieuwe community’s op te zetten en huidige te verbeteren. Momenteel werkt Simon als UX Designer bij SendCloud in Eindhoven.
Voel je vrij om mij te bellen en te vragen of de training past binnen je verwachtingen en wensen.